Hur vi utför en badrumsrenovering i Stockholm

Badrumsrenovering – steg för steg

  1. Täckning av ytor som skall skyddas under hela badrumsrenoveringen, installation av dammdörrar m.m. detta kallar vi för etablering. En duktig projektledare ansvarar för genomförandet av samtliga arbeten (att alla arbeten sker i rätt ordning) och samordnar med inblandade yrkesgrupper, så att renoveringen flyter på smidigt från start till mål. Om det mot all förmodan skulle uppstå något hinder på vägen så tar projektledaren givetvis direkt kontakt med kunden för att lösa problemet smidigast möjligt, detta kan exempelvis handla om en produkt (som kunden själv har köpt in) är trasig och upptäcks efter att produkten packats upp.
  2. Avstängning av vatten och el, demontera alla badrumsmöbler,demontera vvs installationer inkl. sanitetsprodukter (tvättställ, toalett, dusch, badkar, blandare m.m)
  3. Rivning av alla ytskikt (kakel, våtrumsmatta, skivmaterial på väggar, undertak m.m), städning och bortforsling av allt byggavfall. Oftast tillkommer vvs arbeten med att byta ut den gamla golvbrunnen, flytta avloppsrör m.m samt dragning av infällda vvs rör och nya el ledningar.
  4. Putsning av väggar, installation av våtrums gips, bygge av nytt innertak, installation av golvvärme, infällda spotlights och övriga el-installationer, målning av taket. Sedan avjämnas och flytspacklas golvet med ett godkänt fall mot golvbrunnen.
  5. När dessa arbeten är klara så kommer installation av de viktiga tätskikten som idag består av en vattentät våtrumsfolie som installeras på golv och väggar som ett fuktskydd för hela badrummet. Detta är ur försäkringsbolagens synpunkt den allra viktigaste arbetsmomentet i en badrumsrenovering och ska (likaså alla beskrivna moment ovan) utföras av certifierad yrkesman, tätskiktsystemet vi installerar är noga utvald av oss och testade av bl.a Länsförsäkringar för att hålla för normala påfrestningarna under 30 år (vilket är en normal livslängd för ett badrum). Du kan läsa hela testet via denna länk Test av tätskikt 2019 .
  6. När badrummet börjar ta form, så kommer läggning av kakel och klinker (sk. plattsättning). Där det krävs lång yrkeserfarenhet för att uppnå ett bra resultat. För den som inte har erfarenhet av plattsättning blir resultat oftast sämre och kan medföra dyra extrakostnader om kaklet måste läggas om för att det inte ser snyggt ut.
  7. När ditt nya badrum är belagt med kakel och klinker, skall kakel och klinkers fogas, mjuk fog (silikon) läggs mot alla vägghörn, nya badrumsmöbler installeras, vvs och sanitetsvaror installeras av vvs montörer som är utbildade enligt Säker Vatten, installation av duschdörrar och beslag, installation av belysning och strömbrytare, eventuell installation av termostat till golvvärme och handdukstork, installation av klackfoder runt dörren, bygge av ny badrumströskel m.m
  8. En sista genomgång av badrummet samt eventuella små justeringar som ibland behövs för ett estetiskt snyggt slutresultat.
  9. Nu är ditt nya badrum klart

Observera! att om du har valt installation av golvvärme så får den sättas på tidigast 28 dygn efter montage av klinker plattorna, temperaturen ska då höjas sakta med max 3 ˚C per dygn alt. enligt leverantörens anvisningar.

Badrumsrenovering i Solna – Entreprenör Brandt Service AB

Kontakta oss vid badrumsrenovering i Stockholm.

Det finns många som erbjuder badrumsrenovering i Stockholm, vi är en av dessa fast med spetskompetens, vi ser alltid till att samtliga arbetsmoment blir korrekt utförda så att din hemförsäkring gäller mot eventuella skador och olyckor även i framtiden.

Kontakta oss för en gratis offertbesiktning av ditt befintliga badrum så lovar vi att du får en konkurrenskraftig offert!