Lägenhetsrenovering Stockholm

Att förnya i hemmet ligger ofta högt på mångas önskelista! Oavsett vilken typ av renovering du vill göra så kan vi färdigställa den kostnadseffektivt enligt gällande branschregler. Vi har hjälpt många att förverkliga sina renoveringsdrömmar när det gäller renovering i Stockholm.

Våra tjänster inom lägenhetsrenovering omfattar:

 • Rivningsarbeten
 • Snickeriarbeten
 • Målningsarbeten
 • Golvläggning och golvslipning
 • Köksrenovering
 • Badrumsrenovering
 • VVS arbeten enligt Säker Vatten
 • Installation av tätskikt & plattsättning (kvalitetsdokument)
 • Elinstallationer (av behöriga El företag)
 • Ventilationsarbeten
 • Tillverkning och installation av stenbänkar

Det krävs noggrann planering vid lägenhetsrenovering Stockholm!

En lägenhetsrenovering är ett stort projekt som kräver noggrann planering av många yrkesgrupper. Vid en lägenhetsrenovering ingår många olika arbetsmoment såsom VVS installationer (som säkrast utförs av VVS montörer som är utbildade enligt Säker Vatten), El installationer (som måste utföras av en behörig elektriker), målning & underarbeten (som bäst utförs av yrkeskunniga målare) och snickeriarbeten (som bäst utförs av snickare med god yrkesvana), plattsättare som har god yrkesvana och som är certifierad att utföra tätskiktsarbeten och utfärda ett godkänt kvalitetsdokument.

Vill du utföra egna arbeten vid renovering i Stockholm?

Vid lägenhetsrenovering och villarenovering vill en del människor utföra delar av arbetet själva. Det kan omfatta allt ifrån målning, tapetsering till mera avancerade arbeten som att lägga in nya golv. Många klarar det utmärkt med ett bra resultat, det finns dock arbeten som man inte bör utföra på egen hand. Badrumsrenovering och VVS arbeten är arbeten som bör utföras av professionella hantverkare med nödvändig certifiering, likaså alla elinstallationer som alltid måste utföras av behöriga elektriker.

Vilka krav ställer ditt försäkringsbolag vid renovering i Stockholm?

Om man utför en badrumsrenovering eller vvs arbeten på egen hand, utan de certifieringar som ofta krävs, så kan man förlora allt skydd om olyckan skulle vara framme. Anledningen till detta är att många försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar numera kräver att badrumsrenovering och vvs-arbete ska utföras av utbildade hantverkare, med rätt certifiering inom byggbranschen. Många försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar vill säkerhets ställa att eventuella vattenskador inte uppkommer på grund av bristfälligt utförda arbeten.

Planering i steg för steg vid renovering i Stockholm?

Kostnad lägenhetsrenovering Stockholm

Bra planering är grunden till ett bra slutresultat och en prisvärd renovering. Bra planering är även A och O för att undvika att fastna i ett renoveringsprojekt som drar ut på tiden. Mät och planera rummens olika funktioner samt var alla möbler skall placeras.

När väl renoveringen är igång så kan det vara svårare att göra ändringar.
Se till att ni har en bra ritning och en ordentlig tidsplan från början, så sparar ni både tid och pengar vid renoveringen.

Kontrollera att allt som ni har planerat är genomförbart, om väggen ni vill riva är bärande, vilket kräver bygglov. Att ni har ett godkännande från bostadsrättsföreningen är också viktigt, om det kan finnas asbest i väggen som ni vill riva osv.

Prioriteringar vid renovering i Stockholm?

Gå igenom era behov och vilka funktioner ni vill ha. Hur vill ni utnyttja alla rum? Spara bilder och design på sådant som ni gillar, från tidningar, kataloger och hemsidor. Skapa sedan en egen moodboard med färger och detaljer som ni tycker om, ta med design, textiler, kakel och detaljer som ni vill prioritera vid renoveringen, kanske även delar från naturen i form av träbitar, växter och stenar om ni vill skapa lite känsla av natur.

Funktionalitet och lättstädat är alltid bra ledord för både badrum och kök. Kontrollera placering på alla el-uttag, vilken typ av belysning ni vill ha, vid mörkare färgton på väggar är det bra att välja starkare ljuskällor.

Om ni bor i ett äldre hus, så kan det exempelvis vara lönsamt att göra ett stambyte när ni ändå är igång med att renovera badrummet eller köket.
Gjutjärn stammar har en livslängd på ca: 40–50 år och det kan bli dyrt att behöva renovera badrummet igen om stammen rostar sönder och börjar läcka.

Kostnad för lägenhetsrenovering i Stockholm

Sätt ihop en egen budget till renoveringen, hur mycket eran renovering kommer att kosta i material- och arbetskostnader. Priset för en lägenhetsrenovering i Stockholm blir lättare att beräkna om man delar upp alla kostnader. exempel: kostnad för golvarbeten + material, kostnad för målning + material, kostnad för VVS arbeten, kostnad för köksrenovering + material, kostnad för badrumsrenovering + material osv.

Tänk långsiktigt när ni beräknar materialkostnader

 • Om ni vill bo kvar en längre tid i bostaden och att den ska bibehålla sitt värde kan det vara klokt att välja slitstarka golvmaterial och vitvaror, blandare, sanitetsvaror, duschdörrar m.m. som har bra kvalitet. Att köpa billiga material kan bli dyrt i slutändan, om det man installerat inte håller måttet. Köp därför hellre varor från kända varumärken, som håller i många år. Läs gärna på olika forum om vad andra tycker och har för erfarenhet av produkter som ni är intresserade av.
 • Det kan också vara bra att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta, om ni funderar på att sälja bostaden inom några år.
 • För starka färger på väggar brukar inte vara så attraktiva för eventuella köpare.

Glöm inte att kontrollera vilka krav eran bostadsrättsföreningen ställer vid en renovering!

Att begära in offerter vid renovering i Stockholm?

Begär in offerter från minst ett par olika företag, med material och arbetskostnader specificerade var för sig. Fråga gärna efter referenser från hantverkaren innan du bestämmer dig för att anlita dom, kontrollera även om dom har giltig entreprenadförsäkring och att företaget innehar F-skattsedel.

Val av hantverkare till din renovering i Stockholm

Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om ni enbart fokuserar på priset. Du bör söka kvalitets säkrade hantverkare, särskilt till VVS arbeten och badrumsrenovering som kräver professionell kompetens. VVS montörer som är utbildade enligt Säker Vatten, erfarna plattsättare som utfärdar ett giltigt kvalitetsdokument, El-företag som är behöriga enligt elsäkerhetsverket osv.

Skriv ett avtal med entreprenören, med ett fast pris på arbeten och material, vissa materialkostnader exempelvis dolda material som finns i väggar och golvbjälklag kan vara svåra att beräkna.

ROT-avdraget gör eran renovering billigare?
Kontrollera om ni har rätt till ROT-avdrag vid renoveringen och hur mycket ni har kvar att utnyttja. Enligt skatteverkets regler får man rot-avdrag på hela arbetskostnaden med högst 50.000 kr per person/år, rot-avdraget är max 30% av den totala arbetskostnaden, om ni är 2 personer som äger bostaden så har ni normalt rätt till 100 000 kr i rot-avdrag om den totala arbetskostnaden hamnar på ca: 338 000 kr inkl.moms, ni betalar då endast 238.000 kr efter preliminärt rot-avdrag för alla arbetskostnader.

Vi levererar skräddarsydda stenbänk skivor från Svensk fabrik!

Vi säljer måttanpassade stenbänkar som normalt installeras efter 5-7 arbetsdagar. Läs mera om våra stenbänkar på www.stenbänkstockholm.se

Kontakta oss när du behöver professionell hjälp med din renovering i Stockholm.

Vi ser alltid till att arbetet utförs korrekt så att din hemförsäkring även gäller i framtiden, mot eventuella skador och olyckor.

Kontakta oss och boka in ett kostnadsfritt offertbesök, så lovar vi att du får en konkurrenskraftig offert!  Ring oss på mobil 076 70 90 433