Lägenhetsrenovering Stockholm

Oavsett vilken typ av lägenhetsrenovering du vill göra så kan vi färdigställa din renovering kostnadseffektivt enligt gällande regler. Vi har hjälpt många kunder att förverkliga sina renoveringsdrömmar, även i sådana fall där det på förhand såg svårt ut.

Våra tjänster inom lägenhetsrenovering omfattar:
– Rivningsarbeten
– Snickeriarbeten
– Målningsarbeten
– Golvläggning och golvslipning
– VVS arbeten enligt Säker Vatten
– Installation av tätskikt med kvalitetsdokument
– Plattsättning enligt BBV
– El installationer
– Ventilationsarbeten
Tillverkning och installation av stenbänkar

Planera Lägenhetsrenovering Stockholm – Kostnad

Det krävs noggrann planering vid en lägenhetsrenovering Stockholm!

Att förnya i hemmet ligger ofta högt på mångas önskelista!

En lägenhetsrenovering är ett stort projekt som kräver noggrann planering av många yrkesgrupper. Vid en lägenhetsrenovering och totalrenovering ingår många olika arbetsmoment såsom VVS installationer (som säkrast utförs av VVS montörer som är utbildade enligt Säker Vatten), El installationer (som måste utföras av en behörig elektriker), målning & underarbeten (som bäst utförs av yrkeskunniga målare) och snickeriarbeten (som bäst utförs av snickare med god yrkesvana), plattsättare som har god yrkesvana och som är certifierad att utföra tätskiktsarbeten och utfärda ett godkänt kvalitetsdokument.

Vid lägenhetsrenovering och tillbyggnad av bostadäder, så vill en del människor utföra delar av arbetet själva. Det kan omfatta allt ifrån målning, tapetsering till mera avancerade arbeten som att lägga in nya golv. Många klarar detta utmärkt med ett fint resultat, det finns dock vissa arbeten som man inte bör utföra på egen hand. Badrumsrenovering och VVS arbeten är några arbeten, som bör utföras av ett professionellt företag med kunniga och erfarna hantverkare med nödvändig certifiering, likaså alla el-installationer som alltid ska utföras av behöriga elektriker.

Skulle man utföra en badrumsrenovering eller vvs arbeten själv, utan erfarenhet och de certifieringar som ofta krävs, så förlorar man oftast allt skydd om olyckan skulle vara framme. Anledningen till detta är att många försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar allt oftare kräver att tätskiktsarbetet och vvs-arbeten skall utföras av utbildade hantverkare, med rätt certifiering inom byggbranschen. Tidigare var detta inte lika noga, men eftersom vattenskador blivit allt dyrare för försäkringsbolagen så vill dom säkerhets ställa att vattenskador inte uppkommer på grund av bristfälligt utförda arbeten.

Planering i steg för steg vid Lägenhetsrenovering i Stockholm

1. Prioriteringar
Gå igenom era behov och vilka funktioner ni vill ha. Hur vill ni utnyttja alla utrymmen? Spara bilder på lösningar och design som ni tycker om, från hemsidor, tidningar och kataloger. Skapa sedan en egen mood-board med färger och design som tilltalar er. Ta med stilar, möbler och detaljer samt allt annat som ni vill prioritera vid renoveringen.

2. Bra planering är alltid grunden till ett bra slutresultat och en prisvärd renovering. Bra planering är helt enkelt A och O för att undvika att fastna i ett renoveringsprojekt som drar ut på tiden. Mät och planera rummens olika funktioner samt var alla möbler skall placeras. När väl renoveringen är igång så kan det vara svårare att göra eventuella ändringar.
Se till att ni har en bra ritning och en ordentlig tidsplan från början, så sparar ni både tid och pengar vid renoveringen. Kontrollera att allt som ni har planerat är genomförbart, om väggen ni vill riva är bärande, vilket kräver bygglov, att ni har godkännande från bostadsrättsföreningen, om det finns asbest i väggar m.m som ni vill riva, osv.

Om ni bor i ett äldre hus, så kan det exempelvis vara lönsamt att göra ett stambyte när ni ändå är igång med att renovera badrummet eller köket.
Gjutjärn stammar har en livslängd på ca: 40–50 år och det kan bli dyrt att behöva renovera badrummet igen om stammen rostar sönder och börjar läcka.

Funktionalitet och lättstädat är alltid bra ledord för både badrum och kök. Kontrollera placering på alla el-uttag, vilken typ av belysning ni vill ha, vid mörkare färgton på väggar är det bra att välja starkare ljuskällor, behöver el-centralen bytas osv.

Hos oss får ni professionell hjälp med att hitta de bästa lösningarna vid en lägenhetsrenovering i Stockholm. En inredningsarkitekt kan vara behjälplig vid en mera omfattande renovering eller tillbyggnad.

3. Kostnad för lägenhetsrenovering i Stockholm

Sätt ihop en bra budget, hur mycket eran lägenhetsrenovering kommer att kosta i material- och arbetskostnader. Pris för lägenhetsrenovering i Stockholm blir oftast lättare att beräkna och ha kontroll över om man delar upp alla kostnader. ex. kostnad för golvläggning + material, kostnad för målning + material, kostnad för VVS arbeten osv.

  • Ni vill kanske bo kvar en längre tid i bostaden eller vill ni att bostaden ska bibehålla sitt värde eller kanske tom. öka i värde när ni säljer den.
  • Det kan då vara bra att tänka på vad en eventuell köpare av eran bostad i framtiden skulle uppskatta, om det är så att ni funderar på att sälja inom några år.
  • Se till att välja material och färger som ni kommer att trivas med på längre sikt, för starka färger på väggar brukar inte vara attraktiva för många som eventuellt vill köpa din bostad i framtiden.
  • Tänk långsiktigt när ni beräknar materialkostnader, se till att köpa produkter med bra kvalitet! Se till att välja golvmaterial med slitstark yta och vitvaror, blandare och toalettstolar, duschdörrar etc med bra kvalitet. Att köpa billigaste materialen, kan många gånger bli dyrt i slutändan, om det man installerar inte håller måttet. Köp därför hellre varor med kända varumärken, som håller i många år. Läs gärna på olika forum vad andra tycker och har för erfarenhet av produkten innan du köper den.

4. Vilka arbeten har ni kunskaper om och tid att utföra själv och vilka arbeten bör ni anlita hantverkare till ? beroende på hur mycket fritid ni har, tänk efter om det är värt att utföra vissa arbeten själv istället för att anlita en hantverkare.

Köra bort byggavfall och sätta ihop köksstommar är några arbetsuppgifter ni säkert klarar av själva.

Golvarbeten, plattsättning, bygge av nya väggar och VVS-arbeten bör ni överlåta till professionella och erfarna hantverkare likaså alla typer av el-installationer.

Glöm inte att kontrollera vilka krav eran bostadsrättsföreningen ställer vid en lägenhetsrenovering, skall vvs arbeten utföras av en vvs montör som utbildning enligt Säker Vatten ? finns det brandväggar i bostaden att ta hänsyn till ? måste ventilationen kompletteras om du exempelvis vill flytta köket ? finns det tillräckligt med ström till induktionshällen vid en köksrenoveringen ? osv.

5. Välj hantverkare med rätt kompetens
Nu gäller det att hitta pålitliga och kunniga hantverkare. Särskilt för VVS arbeten och badrumsrenoveringen som kräver professionell kompetens. Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om ni enbart fokuserar på priset. Du ska söka kvalitets säkrade hantverkare, VVS montörer som är utbildade enligt Säker Vatten, erfarna plattsättare som utfärdar ett godkänt kvalitetsdokument, El-företag som är behöriga enligt elsäkerhetsverket osv.
Begär alltid in offerter från minst ett par olika företag, med material och arbetskostnader specificerade var för sig. Fråga gärna efter referenser från hantverkaren innan du bestämmer dig för att anlita dom, kontrollera även att dom har giltig entreprenadförsäkring och att företaget innehar F-skattsedel.

Skriv sedan ett skriftligt avtal med entreprenören, med ett fast pris på arbeten och material, vissa materialkostnader exempelvis dolda material som finns i väggar och under golv kan ibland vara svåra att beräkna kostnad för (dolda vvs material, regelverk i väggar osv.) vid badrumsrenovering skall exempelvis alla reglar installeras med 30cm avstånd från varandra (enligt gällande regler), termostat till golvvärmen och led-spottar kanske du som kund vill välja själv.

5. ROT-avdraget gör eran renovering billigare?
Kontrollera om ni har rätt till ROT-avdrag vid renoveringen och hur mycket ni har kvar att utnyttja. Enligt skatteverkets regler får man rot-avdrag på hela arbetskostnaden med högst 50.000 kr per person/år, rot-avdraget är max 30% av den totala arbetskostnaden, om ni är 2 personer som äger bostaden så har ni normalt rätt till 100 000 kr i rot-avdrag om den totala arbetskostnaden hamnar på ca: 338 000 kr inkl.moms, ni betalar då endast 238.000 kr efter preliminärt rot-avdrag för alla arbetskostnader.

Se upp med företag som vill baka in delar av materialkostnaderna som arbetskostnader, för att slutpriset skall se lägre ut för dig som kund. Skatteverket gör ofta kontroller hos hantverkarföretagen och begär fakturakopior på samtliga materialinköp, ni kan då i värsta fall åka på att betala tillbaka delar eller hela rot-avdraget.

Vi tar alltid kopior på följesedlar och inköpsfakturor på material som vi köpt in till renoveringen (gäller material som inte går att beräkna) vi överlämnar sedan dessa till kunden i samband med slutfaktureringen. På så vis kan du alltid vara säker på att alla materialkostnader redovisas korrekt när du anlitar oss.

Vi levererar skräddarsydda stenbänk skivor från Svensk fabrik!

Vi har möjlighet att leverera måttanpassade stenbänk skivor efter 5-7 arbetsdagar efter uppmätning.
När du beställer en stenbänk skiva från oss så kommer montören och mäter efter att alla stommar är på plats, därefter tillverkas bänkskivan i en Svensk fabrik, leverans och installation sker sedan normalt 5-7 arbetsdagar efter uppmätning. Andra leverantörer brukar ha en leveranstid på mellan 2-4 veckor på sina stenbänkar.

Läs mera om våra stenbänkar på www.stenbänkstockholm.se

Kontakta oss när du behöver professionell hjälp med din lägenhetsrenovering i Stockholm.

Det finns många som erbjuder renovering i Stockholm, vi är en av dessa fast med spetskompetens inom många områden inom byggbranschen. Vi ser alltid till att samtliga arbetsmoment blir korrekt utförda så att din hemförsäkring gäller mot eventuella skador och olyckor även i framtiden.

Kontakta oss redan idag och boka in ett kostnadsfritt offertbesök så lovar vi att du får en konkurrenskraftig offert!   Mobil 076 70 90 433

Svensk länkkatalog - lägg till din sajt gratis