Renovering Stockholm

Professionell och prisvärd renovering Stockholm

Oavsett vilken typ av renovering du vill göra så kan vi färdigställa din renovering kostnadseffektivt enligt gällande regler. Vi har hjälpt många kunder att förverkliga sina renoveringsplaner, även sådana renoveringsplaner som på förhand såg svårt ut att genomföra pga. placering på avlopp och vatten.

Våra tjänster inom renovering och totalentreprenad omfattar:
– Rivningsarbeten
– Snickeriarbeten
– Målningsarbeten
– Golvläggning och golvslipning
– VVS arbeten enligt Säker Vatten
– Installation av tätskikt med kvalitetsdokument enligt BBV
– Plattsättning enligt BBV
– El installationer
– Ventilationsarbeten
Tillverkning och installation av stenbänkar

Det krävs ofta noggrann planering vid en lägenhetsrenovering Stockholm.

Att förnya hemmet ligger ofta högt på mångas önskelista!

En lägenhetsrenovering är ett stort projekt som kräver noggrann planering av många yrkesgrupper.
I en lägenhetsrenovering ingår ofta många olika arbetsmoment såsom vvs arbeten som bör utföras av VVS montörer utbildade enligt Säker Vatten, behöriga elektriker, målare och snickare med god yrkesvana, plattsättare som har bra yrkesvana och certifierad enligt Byggkeramikrådet Branschregler osv.

När det gäller lägenhetsrenovering och tillbyggnad av hem, så vill många utföra delar av renoveringen själva.
Det kan omfatta allt från målning, tapetsering till mera avancerade arbeten som att lägga in nya golv.
Många klarar detta utmärkt med ett gott resultat. Det finns dock en del arbeten som vi inte rekommenderar att man utför på egen hand. Köksrenovering, badrumsrenovering och VVS arbeten är några av dessa arbeten som bör utföras av ett professionellt företag med kunniga och erfarna yrkesarbetare inom branschen med nödvändig certifiering, likaså alla elinstallationer ska utföras av behöriga elektriker.

Skulle du utföra en köksrenovering, badrumsrenovering eller vvs arbeten på egen hand utan erfarenhet och de certifieringar som krävs förlorar du allt skydd om olyckan skulle vara framme. Anledningen till detta är att försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar allt oftare kräver att tätskiktsarbetet vid en badrumsrenovering och vvs-arbeten vid en ombyggnad av större slag skall utföras av kunniga yrkesmän med rätt certifiering inom byggbranschen. Tidigare var detta inte så hårt men efter att vattenskador blivit allt dyrare för försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar så vill dom säkerhets ställa att skador inte uppkommer genom bristfälligt utförda arbeten m.m

Så här undviker du fällorna när du förverkligar ditt drömhem, skapar ett nytt kök eller renoverar badrummet!

Lägenhetsrenovering Stockholm – Steg för steg

1. Prioriteringar
Gå igenom era behov, vilka funktioner ni vill ha, hur vill ni använda rummen?
Spara bilder på lösningar och design som ni tycker om från nätet eller från tidningar och olika kataloger,
sätt ihop en mood board med färger tilltalar er, stilar, möbler och detaljer samt allt annat ni vill prioritera.

2. Bra planering är grunden till ett bra resultat
Bra planering är även A och O för att undvika att fastna i ett renoveringsprojekt som drar ut på tiden.
Mät och planera rummens olika funktioner och var alla möbler skall placeras.
När väl renoveringen börjar så kan det vara svårare att göra eventuella ändringar,
se till att du har en bra ritning och plan från början så sparar du både tid och pengar vid renoveringen.
Kontrollera att det ni har planerat är genomförbart, om det behövs bygglov, lov från bostadsrättsföreningen osv.
Om du bor i hus och har ett äldre badrum, så kan det vara smart att göra ett stambyte när ni ändå planerar att renovera badrummet.
Stammar har en livslängd på ca: 40–50 år. Funktionellt och lättstädat är bra ledord i både badrum och kök.
Placering på eluttag, vilken typ av belysning vill ni ha, behöver el-centralen bytas osv. ?

Hos oss får du alltid professionell hjälp med att hitta de bästa lösningarna vid en renovering, en arkitekt kan vara behjälplig vid en mera omfattande ombyggnad eller renovering.

3. Sätt ihop en rimlig budget, hur mycket kan eran renovering kosta i material- och arbetskostnader?

  • Tänk långsiktigt när ni beräknar materialkostnader
  • Ni vill kanske bo kvar en längre tid i bostaden eller vill ni att bostaden ska bibehålla mycket av sitt värde när ni säljer den.
  • Det kan även vara bra att tänka på vad en köpare av eran bostad i framtiden skulle uppskatta, om det är så att ni funderar på att sälja inom några år.
  • Se till att välja material och färger som ni kommer att trivas med på längre sikt.
  • Se även till att välja golvmaterial, vitvaror, blandare, toalettstolar, duschdörrar etc med bra kvalitet.
    Att köpa billigt material, kan bli dyrt i slutändan, om det man köpt inte håller måttet. Köp därför hellre varor med kända varumärken, som du vet håller i många år.

4. Vilka arbeten kan ni utföra själv och vilka arbeten bör ni anlita hantverkare till?
Det finns en del arbeten som ni kan utföra på egen hand vid en renovering, beroende på hur mycket fritid ni har,
tänk efter om det är värt att utföra vissa arbeten själv istället för att arbeta och anlita en hantverkare.

Köra bort byggavfall, slutmåla väggar och sätta ihop köksstommar är några arbetsuppgifter ni kanske klara av själva. Badrumsrenovering, vissa golvarbeten, bygge av nya väggar, VVS-arbeten ska ni överlåta till professionella och erfarna hantverkare likaså alla typer av elinstallationer.
Kolla upp vilka krav eran bostadsrättsföreningen ställer vid en renovering, skall vvs arbeten utföras av en vvs montör som är utbildad enligt Säker Vatten, finns det brandväggar i bostaden att ta hänsyn till, måste ventilationen kompletteras om du vill flytta köket?

5. Välj hantverkare med rätt kompetens
Nu gäller det att hitta pålitliga och kunniga hantverkare. Särskilt för vvs arbeten och badrumsrenoveringen som kräver professionell kompetens. Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om ni enbart fokuserar på arbetskostnaden. Du ska söka kvalitets säkrade hantverkare, VVS montörer som är utbildade enligt Säker Vatten, erfarna plattsättare som utfärdar ett godkänt kvalitetsdokument från byggkeramikrådet osv.
Begär alltid in offerter från minst ett par olika företag, med material och arbetskostnader specificerade var för sig. Be gärna om referenser från hantverkaren innan du bestämmer dig och se till att de har giltig entreprenadförsäkring och innehar F-skattsedel. Skriv sedan ett skriftligt avtal med entreprenören, med ett fast pris på arbeten och material (så långt som möjligt) vissa material som finns under väggar och golv kan dock vara svåra att beräkna kostnaden för, exempelvis dolda vvs material, regelverk i väggar som skall installeras med 30cm avstånd från varandra, eventuell brandisolering, el-material till golvvärme och spottar där kanske du som kund vill välja modell, ventilation rör osv.

5. ROT-avdraget kan göra eran renovering billigare
Kontrollera om ni har rätt till ROT-avdrag för eran renovering och hur mycket ni har kvar att utnyttja.
Enligt skatteverkets regler får man rot-avdrag på hela arbetskostnaden med högst 50 000 kr per person och år, med max 30% av den totala arbetskostnaden.
Om ni är 2 personer som äger bostaden så har ni normalt rätt till 100 000 kr i rot-avdrag om den totala arbetskostnaden hamnar på ca: 338 000 kr inkl.moms,
ni betalar då endast 238 000 kr efter preliminärt rot-avdrag för samtliga arbetskostnader.

Se upp med företag som vill baka in delar av materialkostnader som arbetskostnader för att totalkostnaden skall se lägre ut för dig som kund då skatteverket ibland gör kontroller hos hantverkarföretagen och begär fakturakopior på samtliga materialinköp, ni kan då i värsta fall åka på att betala tillbaka delar eller hela rot-avdraget.

Vi tar alltid kopior på följesedlar och inköpsfakturor på material vi köpt in till renoveringen som vi överlämnar till kunden i samband med slutfaktureringen. På så sätt kan du vara säker på att alla materialkostnader redovisas korrekt när du anlitar oss.

Badrumsrenovering Stockholm – Planerar du att renovera badrummet?

När det gäller badrumsrenovering och tillbyggnad i hem, så vill en del utföra delar av renoveringen själva.
Det kan omfatta allt från målning, tapetsering till mera avancerade arbeten som att installera ett nytt kök.
Många klarar detta bra med ett fullgott resultat. Det finns dock en del arbeten som vi inte rekommenderar att man utför på egen hand. Badrumsrenovering och VVS arbeten är några av dessa arbeten som bör utföras av ett kunnigt och professionellt företag, av kunniga och erfarna yrkesarbetare inom branschen med nödvändig certifiering.

Skulle du utföra en badrumsrenovering med tillhörande vvs arbeten på egen hand utan erfarenhet och de certifieringar som krävs förlorar du allt skydd om olyckan skulle vara framme. Bostadsvärdet kan även bli lägre fast du har renoverat om du inte har ett godkänt kvalitetsdokument på badrumsrenoveringen. Anledningen till detta är att kvalitetsdokumentet som du får efter att vi är klara med din badrumsrenovering är en värdehandling som intygar att renoveringen är korrekt utförd och att tätskikten är rätt installerade. Även försäkringsbolag och bostadsrättsföreningar kräver oftast att arbeten med badrumsrenovering och större ombyggnader som innefattar VVS arbeten ska vara utförda och av kunniga yrkesmän med rätt certifiering. Tidigare var detta inte lika noga men efter att vattenskador blivit allt dyrare för bolagen så vill dom säkerställa att skador inte uppkommer genom bristfälligt utförda arbeten.

Det krävs noggrann planering och mycket kunskap vid en lägenhetsrenovering Stockholm

En badrumsrenovering är oftast ett stort projekt och kräver noggrann planering och samordning av många yrkesgrupper. Brandväggar måste återställas, underlagen måste fuktsäkras innan tätskikten installeras osv. I en badrumsrenovering ingår även andra arbetsmoment såsom VVS arbeten som bör utföras av VVS montörer utbildade enligt Säker Vatten, elarbeten skall utföras av behöriga elektriker, uppsättning av kakel bör göras av plattsättare med god yrkesvana och certifierad enligt Byggkeramikrådet Branschregler osv. Vi på Brandt Service AB har gedigen erfarenhet av alla typer av badrumsrenoveringar och vårat största mål är att du ska känna dig trygg och nöjd efter att du har anlitat oss.

Badrumsrenovering Stockholm – Steg för steg

Första steget är att demontera alla badrumsmöbler, stänga av vatten och demontera vvs rör inkl. sanitetsprodukter (tvättställ, toalett, dusch, badkar, blandare mm). Enbart detta kan vara svårt utan rätt kunskap, var stänger man av vatten till badrummet utan att det uppstår en vattenskada hos grannen?

Andra steget omfattar rivning av alla ytskikt (kakel, våtrumsmatta, skivmaterial i väggar, undertak m.m), samt städning och bortforsling av allt byggavfall. Eventuellt så tillkommer vvs arbeten med att byta golvbrunnen eller flytt av avloppsrör m.m, samt dragning av infällda vvs rör och nya el ledningar.

Efter detta steg kommer putsning av väggar, installation av våtrums gips, bygge av nytt innertak, installation av golvvärme och infällda spotlights, målning av taket. Sedan avjämnas och flytspacklas golvet för att få ett godkänt fall mot golvbrunnen.

När dessa arbeten är klara så kommer installation av de viktiga tätskikten som idag består av en vattentät våtrumsfolie som installeras på golv och väggar som ett fuktskydd i hela badrummet. Detta är ur försäkringsbolagens synpunkt den viktigaste arbetsmomentet i en badrumsrenovering och ska (likaså alla beskrivna moment ovan) utföras av certifierade yrkesmän.

När badrummet börjar ta form, så kommer läggning av kakel och klinker (sk. plattsättning). Där det krävs lång yrkeserfarenhet för att uppnå ett bra resultat. För den som inte har erfarenhet av plattsättning blir resultat ofta sämre och kan medföra dyra extrakostnader om kaklet måste bytas.

När ditt nya badrum är belagt med kakel och klinker (inkl. eventuella kakellister) skall kakel/klinker fogas,
nya badrumsmöbler och sanitetsvaror installeras av kunniga vvs montörer, installation av duschdörrar och beslag, komplettera eller bygga ny badrumströskel, installation av belysning och strömbrytare, installation av klackfoder runt dörren m.m

En genomgång av badrummet samt eventuella små justeringar som ibland behövs för ett estetiskt snyggt resultat.

Köksrenovering Stockholm – Steg för steg

  

1. Rivning av det gamla köket, avstängning av el, pluggning av gamla vattenrör, rivning av väggar samt golvet (vid behov).

Fundera även på om du ska köra byggavfall till återvinningen själv eller betala för att få byggavfallet bortforslat med BigBags.

2. Elektriker och rörmokare startar nu arbeten med att justera rördragning och el dragning för att det ska fungera med nya kökets planlösningen.

3. Nu är det dags att återställa eventuella ingrepp i väggar, golv och tak, byta ut gipsskivor, bredspackla och måla ytskikten, eventuellt lägga in nytt golv.

4. Montering och uppsättning av köksstommar, passbitar mot tak och väggar, täcksidor, inredning monteras i köksskåpen, installera skåpluckor och lådor, eventuellt luckhandtag
Om du har tid över och vill spara lite pengar på renoveringen så du väljer att montera ihop köksstommarna själv.

5. Installation av köksbänkskiva.
Du måttbeställer bänkskivan och den levereras med färdigt hål för spishäll och disk-ho,
tänk på att leveranstiden kan skilja sig mycket mellan olika leverantörer.

Väljer du en träbänkskiva eller bänkskiva av laminat där diskho ska monteras på ovansidan av bänken så kan våra snickare såga till den på plats.

Vi har möjlighet att leverera måttanpassade stenbänkar efter 5 arbetsdagar efter uppmätning
Tänk på att när du beställer en stenbänkskiva från oss så kommer tillverkaren och mäter efter att stommarna är på plats, därefter tillverkas bänkskivan i en Svensk fabrik, leverans och installation sker normalt 5 arbetsdagar efter uppmätning. Andra leverantörer brukar ha en leveranstid på mellan 2-4 veckor på sina stenbänkar.

Se mera information om våra stenbänkar på www.stenbänkstockholm.se

6. Eventuellt kakel sätts upp av våra duktiga plattsättare mellan under- och överskåp.

Tänk på att det är vanligt att sätta upp kakel även bakom fläkten, kaklet måste då sättas upp innan fläkten.
Nya regler säger även att man bör sätta tätskikt bakom kaklet i köket för att undvika fukt och mögel i gipsskivan bakom kaklet.

7. Installation av köksfläkt, spishäll och ugn.

8. Installation av belysning ovanför köksbänken samt installation av el-uttag, inkoppling av köksfläkten sker samtidigt.
Rörmokaren kopplar in diskmaskin, köksblandaren och avlopp till diskho samt eventuellt vatten till ismaskinen i kylskåpet.

9. En sista genomgång med projektledaren samt eventuella små justeringar som ibland behövs för ett estetiskt snyggt resultat.

Kontakta oss när du behöver professionell hjälp med din renovering i Stockholm.

Det finns många som erbjuder renovering i Stockholm, vi på Brandt Service AB är en av dessa fast med spetskompetens inom de flesta områden inom byggbranschen, vi ser alltid till att samtliga arbetsmoment blir korrekt utförda så att din hemförsäkring gäller mot eventuella skador och olyckor i framtiden.

Kontakta oss redan idag för en gratis offertbesiktning av ditt befintliga hem så lovar vi att du får en konkurrenskraftig offert!   Mobil 076 70 90 433

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress